divendres, 12 de gener del 2007

LA GESTIÓ DELS PROBLEMES DE VIA PÚBLICA ÉS MOLT NEGATIVA







Aquesta foto és del dia 11 de gener de 2007 a les 8:10h


El Grup Municipal Socialista, en reiterades ocasions, hem realitzat diferents preguntes en el ple de l’Ajuntament a l’equip de govern d’Iniciativa, ERC i CiU sobre el pas sota vies i hem demanat que s’actués amb urgència per solventar els problemes d’inseguretat i de deixadesa.

Entre les mesures que els socialistes hem anat reclamant:

1. La implantació del servei de neteja tant als accessos com a l’interior del pas, establint neteges especials per evitar males olors i acumulació.
2. Control de l’activitat del bar de RENFE situat als accessos al pas sota vies (1 mes desprès d’aquesta pregunta aquest bar va ser tancat donat que no estava legalitzat).
3. La col•locació en tot el recorregut dels accessos al pas de llum suficient per evitar la sensació d’inseguretat que provoca la foscor.
4. Col•locació de càmares de vigilància tant als accessos com a l’interior del pas.
5. La implantació de un manteniment correcte tant de pintura com de electricitat.

D’aquestes mesures sol•licitades, algunes han estat resoltes satisfactòriament, com el problema del bar, que es va tancar un mes desprès de la pregunta realitzada. A Altres es va donar una solució parcial, com el problema de la llum dels accessos al pas, que entenem que segueix sent del tot insuficient. La resta de demandes, donat que no s’han pres decisions fermes, han portat a la degeneració d’aquest espai.

L’estat de deixadesa és total, la major part de punts de llum trencats, fils de la llum penjant, les parets totalment pintades de graffitis, l’espai, en teoria enjardinat de les escales, és una selva, plena de brutícia. I la sensació d’inseguretat és manté.

Les respostes per part del govern municipal han estat: que no es poden posar càmares perquè no hi ha denúncies per fets delictius; ¿no és un fet delictiu malmetre l’espai públic constantment? Que el manteniment és el correcte, ¿quin manteniment és el correcte, potser el que permet que hi hagi defecacions a l’entrada del pas durant dos setmanes i ningú les reculli?. Que la llum existent és suficient ¿Quina llum si cada dia falta un punt de llum més?

És evident que la gestió no és el punt fort del govern municipal, ni d’aquesta regidoria en concret encapçalada per un regidor d’Iniciativa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla mentida que una obra que va costar tants diners estigui tan mal mantinguda al cap de pocs anys de posar-se en funcionament.
Una molinenca preocupada per la deixadesa de l'espai públic.

Anònim ha dit...

I que dir del pas sobre vies del pavelló, l'ascensor hi ha dies que no es pot utilitzar perque o està trencat o està ple de bruticia

Anònim ha dit...

Curioso no se ponen camaras, aunque es un paso atractivo para ciertos actos vandalicos o delictivos, porque no hay denuncias suficientes? Vaya ahora esperaremos a que se produccan para solucionarlos, creia que era mejor prevenir que lamentar.

Anònim ha dit...

El pas soterrat hauria d'haver-se planificat no amb l'intent de solucionar provisionalment el problema de l'accés a l'altra banda de la línia de ferrocarril sinó lligant l'actuació amb el previst per aquest àmbit que no és sino l'extensió del carrer fins a la plaça de l'estació.

En aquest sentit, es podia haver obert carrer fins a la cruilla amb l'edifici en estat de ruina de l'antiga empresa Mobles Elefant.

Amb aquesta actuació:

a) S'evitava el monstre de ferro que de res serveix i que haurà de ser substituit quan s'endegui la definitiva urbanització del carrer.

b) S'iniciava l'obertura del carrer previst en un petit tram. Aprofitant-se la inversió realitzada.

c) S'evitava que el recó de referència fos un pou de bruticia.